پنجره دوجداره که با نام پنجره یو پی وی سی بیشتر معروف است. در واقع از طریق پلیمریزاسیون ، کلر اتیلن ،وینیل کلرید با هم ترکیب می شوند و پلی وینیل کلرید حاصل می شود که ماده ایپلاستیکی و قابل ارتجاع می باشد. هدف از ساختن پنجره یو پی وی سی قطع ارتباط بین محیط داخل و خارج ساختمان و تبادل گرما و سرما بین این دو محیط است.
تاریخچه پنجره دوجداره
تولید و استفاده پنجره یو پی وی سی در صنعت ساختمان سازی به اوایل سال 1960 میلادی بر می گردد. که در کشورهای پیشرفته رشد کرد و به سایر نقاط دنیا راه یافت. در حال حاضر با توجه به مزایای پنجره دوجداره و تاثیر زیاد آن در کاهش هزینه ها سهم بالایی را در بازار جهانی به خود اختصاص داده اند. شروع تولید پنجره یو پی وی سی در ایران به اواخر دهه 50 باز می گردد. اما به دلیل نبود امکانات و تکنولوژی مورد نیاز این صنعت پیشرفت چندانی نداشت. اما از سال 1380 با حمایت های سازمان بهینه سازی مصرف سوخت و قوانین اجرایی دولت از جمله مبحث 19 استفاده و تولید پنجره upvc در داخل کشور افزایش یافت تا شاهد تحولی عظیم در صنعت ساختمان سازی کشور باشیم.
اجزا تشکیل دهنده پنجره یو پی وی سی
پروفیل : این قسمت شامل پروفیل چهارچوب پنجره ،پروفیل وسط، و لنگه بازشو و تمامی پروفیل ها کمکی که در طراحی این نوع پنجره به کار می رود.
یراق آلات : کل یراق آلات شامل لولا، قفل ، دستگیره ،اسپانیولت و…. است که البته تعداد و نوع یراق آلات استفاده شده در قیمت پنجره تاثیرگذار است.
شیشه دوجداره : شیشه ها در ضخامت های مختلف و بر حسب متر مربع استفاده می شوند. که به صورت تک جداره یا دوجداره ،ساده ،مات ،رفلکس ،رنگی ،لیمنت ،خم و… می باشد.
درزبند : جزئی که ۱۸%از عایق بندی های مربوط به پنجره دوجداره مربوط به درزبند ها می باشد.که در کیفیت پنجره تولید شده موثر می باشد. بهترین نوع درزگیر استفاده شده در این پنجره هاEPDM می باشد که به علت گران بودن کمتر مورد استفاده قرار می گیرد.
آهن گالوانیزه : نوع و ضخامت گالوانیزه بکار رفته در پنجره دوجداره به عوامل مختلفی بستگی دارد. و اگر گالوانیزه کیفیت پایین استفاده شود در نهایت هنگام نصب و رگلاژ پنجره دوجداره با مشکل مواجه می شود.
آب بندی : از چسب سیلیکون ماستیک و یا از چسب سیلیکون که به عوامل مختلفی بستگی دارد استفاده می کنند.
نحوه تولید پنجره دوجداره
بعداز مرحله گالوانیزه گذاری با استفاده از دستگاه جوش پلاستیک پروفیل پنجره دوجداره را به یکدیگر متصل می شوند. این دستگاه های جوش چهار سر هستند یعنی به طور همزمان چهار گوشه پنجره را به هم متصل می کنند که در افزایش کیفیت جوش محصول نهایی تاثیر بالایی دارد.
در هنگام عمل جوشکاری عملیات برش وسایش قسمت انتهایی پروفیل مولیون توسط دستگاه کتیبه زن انجام می شود. که این به عنوان پروفیل تقسیم کننده پنجره دوجداره استفاده می شود. که بعد از عمل تمیز کاری پروفیل مولیون توسط بست مولیون به داخل پنجره دوجداره پیچ داده می شود.
نتیجه این مراحل چهارچوب پنجره ها و لنگه های بازشویی می باشد که لاستیک EPDM و TPE را در درون شیارهای پنجره جاگذاری می شوند،این لاستیک ها نقش عایق و آب بندی پنجره دوجداره را ایفا می کنند ، کیفیت این لاستیک ها در عایق بندی بسیار موثر می باشند.
مرحله آخر در تولید این پنجره ها مونتاژ می باشد. که با جاگذاری شابلون توسط پرسنل مونتاژ کار لولا ،اسپانیولت و دستگیره ها رو پنجره دوجداره نصب می شوند و فرآیند تولید پنجره با عمل رگلاژ پایان می یابد.
انواع پنجره دوجداره بر اساس باز شدن
پنجره یو پی وی سی تک حالته : این نوع پنجره به صورت لولایی باز و بسته می شود، می تواند به سمت چپ و یا راست باز شود. بصورت تک حالته است یعنی پنجره یا به سمت راست باز می شود و یا به سمت چپ و مدل دیگری ندارد.
پنجره یو پی وی سی دو حالته : یک پنجره لولایی است که علاوه بر اینکه به سمت چپ یا راست باز می شود از سمت عرض بالا نیز باز می شود. این نوع پنجره دوجداره با توجه به نوع یراق آن که دور تا دور پنجره کشیده می شود، عایق تر نسبت به پنجره تک حالته است. یعنی علاوه بر کارایی، عملکرد عایقی بهتری را دارد.
پنجره یو پی وی سی کشویی : پنجره کشویی با توجه به اینکه در هنگام باز شدن فضایی را اشغال نمی کند. یکی از مدل های محبوب پنجره دوجداره است. در این نوع پنجره در زیر لنگه های بازشو غلطک هایی وجود دارد که پنجره به سمت چپ و یا راست در راستای خود پنجره حرکت می کند. پنجره کشویی با توجه به نوع سیستم آن، عایقی نیست چون در هنگام بسته شدن، لاستیک های آب بندی توسط یراق آلات به یکدیگر فشرده نمی شوند.
پنجره فلوکس واگنی : در پنجره فولکس واگنی پنجره به حالت اسلایدینگ باز و بسته می شود. و همانند پنجره کشویی به سمت چپ و یا راست در راستای خود پنجره حرکت می کند. این نوع پنجره دوجداره قدرت عایقی بالایی دارد اما با توجه به قیمت بالای یراق آن، بیشتر مصارف ویلایی و پنجره های بزرگ دارد.
مزایای پنجره یو پی وی سی
- جلوگیری از اتلاف حرارت و انرژی
- نظافت و نصب آسان
- کنترل آلودگی صوتی
- طول عمر بالا
- کاهش ورود گرد و خاک و سایر آلودگی
- آب بندی کامل و جلوگیری از ورود باران
- قابلیت استفاده مجدد حتی بعد از تخریب ساختمان
- کمک به حفظ محیط زیست و جلوگیری از هدر رفت انرژی
جمع بندی
با توجه به تعاریف و توضیحاتی که در مورد پنجره دوجداره گفته شد. کاملا مشخص است که چرا مردم به سمت استفاده از این نوع پنجره سوق پیدا کردند. مجموعه فنی و مهندسی فیدار با در اختیار داشتن نیروهای ماهر دستگاه ها و ماشین آلات پیشرفته و اتوماتیک در زمینه تعمیرات درب و پنجره دوجداره آماده خدمات رسانی در تمام مناطق تهران (شمال ،جنوب ،شرق ،غرب و مرکز )وتمام مناطق کرج و شهرستانهای حومه میباشد.